Autor: Finantsuudise.ee • 9. juuni 2022

Riik hakkab hindama välisinvesteeringute usaldusväärsust

Valitsus kiitis tänasel istungil heaks välisinvesteeringu usaldusväärsuse hindamise seaduse eelnõu, millega sätestatakse kolmandatest riikidest pärit välisinvesteeringute usaldusväärsuse kontrollimise alused ja kord, et tagada riigi majandusjulgeolek.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Suti sõnul on oluline tagada kolmandatest riikidest pärit investeeringute usaldusväärsus.
Foto: Liis Treimann

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Suti sõnul on oluline tagada kolmandatest riikidest pärit investeeringute usaldusväärsus. „Eesti on avatud välisinvesteeringutele, sest välisinvesteeringud aitavad Eesti majandust mitmekesistada, avavad uusi eksporditurge ja toovad Eestisse uusi teadmisi ning töökohti. Samas tuleb veenduda, et välisinvesteeringud kolmandatest riikidest on usaldusväärsed ega seaks ohtu näiteks elutähtsate teenuste toimepidavust, kaupade kättesaadavust ja tarnekindlust ning kriitilise taristu kerksust. Selle eelnõu eesmärk ongi tagada, et riigile olulistes valdkondades, nagu energiatootmine, meditsiinivarustus ja strateegiline IT-taristu, ei ohustaks uus kapital meie julgeolekut ja riigi toimimise seisukohast olulisi huve,“ selgitas Sutt.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077