Autor: Finantsuudise.ee • 13. juuni 2022

Nutitelefoni lahendus suurendaks väikekaupmeeste huvi kaardimaksete vastu

Eesti Panga tellimusel sel kevadel väikekaupmeeste seas läbi viidud uuring näitab, et erinevate maksmisvõimaluste pakkumine sõltub peamiselt ettevõtte maksete arvust. Kuigi kaardimakse teenusega ollakse valdavalt rahul, ei paku väikeettevõtjad kaardimakseid eelkõige kulude kokkuhoiu tõttu. Nutitelefonide kasutamine kaardimakseterminalidena suurendaks väikekaupmeeste huvi kaardimaksevõimalust pakkuda.
Kaardimaksevõimalust pakkuvad väikeettevõtjad on valdavalt teenusega rahul.
Foto: Ülo Toomsalu

Sel kevadel viis RAIT Faktum & Ariko Eesti Panga tellimusel läbi uuringu väikeettevõtetes kaardimaksete pakkumise kohta. Uuringust selgus, et Eestis pakuvad kaardimakseid peaaegu kõik väikeettevõtted, kelle juures tehakse päevas üle 30 ostu. Kui päevane maksete arv müügikohas on väga väike (1–4), on kaardimakse võimaluse kasuks otsustanud alla poole ehk 42% ettevõtetest ja sellisel juhul eelistatakse, et kliendid tasuvad arve alusel pangaülekandega või sularahas.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077