Autor: Finantsuudise.ee • 28. juuni 2022

Ellex Raidla: sõda räsib ka Eesti tehinguturgu

Ellex Raidla poolt aastas kaks korda välja antav tehinguturu analüüsi Tehinguradar kohaselt on Ukraina sõja mõjud jõudnud kiiresti ka Eesti tehinguturule, vähendades oluliselt teises kvartalis tehtud tehingute koguarvu kui ka terve aasta väljavaateid.
Ellex Raidla partneri Sven Papi sõnul valitseb turgudel üleüldine ebakindlus.
Foto: Andras Kralla

Kui 2021. aasta jäi kogu maailmas ajalukku tehingutebuumi aastana, sisaldades rekordarvu tehinguid aasta jooksul ja rekordväärtuses tehinguid aasta jooksul, tegi 2022. esimene poolaasta aasta alates teisest kvartalist seoses Ukrainas puhkenud sõjaga äkilise pöörde turulangusele. Nii kahanes teise kvartali tehingute koguarv võrreldes aasta varasemaga 69-lt 53-le, poolaasta tehingutearv küündis mulluse taseme lähedale tänu esimese kvartali suuremale aktiivsusele, mil tehti kokku 60 tehingut. 2021. aasta esimese kvartali tehingute koguarv oli 64.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liina LeitenTeabekeskuse arendusjuhtTel: 51 84 004
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077