Autor: Finantsuudised.ee • 4. juuli 2022

Tööstustoodang kasvab aina aeglasemalt

Tööstusettevõtted tootsid mais püsivhindades 4,8% rohkem toodangut kui 2021. aasta samas kuus. Toodang suurenes kõigis kolmes sektoris: töötlevas tööstuses 2,2%, energeetikas 34,2% ning mäetööstuses 25,5%, teatas statistikaamet.
Energeetikasektor näitas samuti tubli kasvu. Fotol päikesejaam.
Foto: Liis Treimann

Statistikaameti analüütiku Helle Bunderi sõnul oli mais sarnaselt aprillile märgata kasvu pidurdumist töötlevas tööstuses. Küll aga kasvas mäetööstus tänu turbatööstusele ja energeetikasektor tänu elektrienergia omatoodangu kasvule, lisas Bunder.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liina LeitenTeabekeskuse arendusjuhtTel: 51 84 004
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077