Autor: Finantsuudised.ee • 24. august 2022

Eesti suurim tööstushoone katusele rajatud päikesejaam on valmis

Eesti suurim tööstushoone katusele rajatud päikesejaam valmis energiaettevõtte Alexela kulul Saku Õlletehase katusele. Tegu on energiaettevõttes kasutusele võetud uuendusliku ärimudeliga, mis kliendi jaoks tähendab elektrikulude ja CO2 jalajälje vähendamist, ise päikesejaama projekteerimisse ja tehnoloogiasse raha paigutamata.
Päikesejaam Saku Õlletehase katusel.
Foto: Mihkel Notta

„Saku Õlletehas on meil esimene nii suuremahuline koostööprojekt, kus kasutame uudset lähenemist. Investeerime kliendi eest päikeseelektrijaama rajamisse alates selle projekteerimisest, lahendusest käivituseni välja ning elektrit müüme talle turuhinnast soodsamalt kogu lepinguperioodi vältel,“ sõnas AS Alexela tegevjuht Aivo Adamson. Ka viitas Adamson, et sellise lahenduse valimine ettevõtte elektrikulude ja jalajälje vähendamiseks on ülimalt nutikas ja säästlik lahendus.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077