Autor: Finantsuudised.ee • 20. oktoober 2022

Universaalteenust saavad ka rendipindadel olevad mikro- ja väikeettevõtjad

Riigikogu võttis eile vastu äritarbija elektri universaalteenuse eelnõu, mis annab mikro- ja väikeettevõtetele võimaluse osta elektrienergiat universaalteenusena sarnaselt kodutarbijatega. Eesti Kaubandus-Tööstuskoja ettepanekul lisati eelnõusse täiendusi, mis parandasid oluliselt mikro- ja väikeettevõtjate võimalusi kasutada universaalteenust.
Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektor Mait Palts.
Foto: Liis Treimann

Oktoobri alguses andis Eesti Kaubandus-Tööstuskoda riigikogu majanduskomisjonile tagasisidet, et universaalteenust saavad kasutada vaid vähesed ettevõtted, sest paljud mikro- või väikeettevõtted üürivad kinnisvara ning neil ei ole eelnõu kohaselt võimalik minna üle universaalteenusele. 19. oktoobril vastuvõetud seadusesse lisati koja ettepanekul põhimõte, et universaalteenust saavad kasutada ka mikro- ja väikeettevõtjad, kes üürivad kinnisvara ning kelle elektrilepingu on sõlminud üürileandja.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077