Autor: Finantsuudised.ee • 9. november 2022

Riik toetab 18,75 miljoniga Ida-Virumaale magnetite tehase rajamist

Neo Performance Materials rajab Narvasse magnetite tootmistehase koos teadus- ja arenduskeskusega. Magnetid valmistatakse haruldastest muldmetallidest ja ümbertöödeldud magnetitest. Riik toetab projekti õiglase ülemineku fondist 18,75 miljoniga, Neo Performance Materials investeerib omalt poolt 81,25 miljonit eurot.
Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvan.
Foto: Andras Kralla

„Haruldasi muldmetalle sisaldavad magnetid on võtmekomponendiks taastuvenergia tehnoloogias, elektrisõidukites, andmekandjates, olmeelektroonikas, meditsiiniseadmetes ja robootikas. Kuna kogu maailmas tuleb üle minna süsinikneutraalsele majandusele, siis prognoositakse selliste magnetite nõudluse tugevat kasvu. Täna ei eksisteeri Euroopa Liidus veel jätkusuutlikku magnetite tarneahelat suurema nõudluse toetamiseks, samuti puudub täna võimalus taaskasutada juba kasutatud magneteid. Neo Performance Materials loob oma tehasega Euroopas unikaalse võimekuse ja tugevdab sellega tarneahelate kindlust ja ka meie majandust,“ ütles ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Kristjan Järvan.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077