Autor: Finantsuudised.ee • 16. november 2022

Intrumi uuring: vaid pooled Eesti ettevõtetest võtavad keskkonnaalast vastutust tõsiselt

Intrumi iga-aastase Euroopa maksete aruande kohaselt tunneb vaid 51% Eesti ettevõtetest vajadust võtta oma keskkonnaalast vastutust tõsiselt, et mitte kaotada kliente – seda on vähem kui Euroopas keskmiselt ning oluliselt vähem, kui Läti ja Leedu ettevõtete puhul.
Ilva Valeika, Intrum Balticu tegevdirektor.
Foto: Intrum

Euroopa juhtiva krediiditeenuste haldusettevõtte Intrum iga-aastane Euroopa maksete aruanne näitab, et ettevõtted kogu Euroopas suurendavad oma jõupingutusi jätkusuutlikkuse parandamiseks, reageerides kliimariskidele ja muutuvatele klientide eelistustele, samal ajal kui kliendisuhted ja back-office'i tõhusus on üha enam nähtavad ettevõtete keskkonna-, sotsiaal- ja juhtimisalases (ESG) tulemuslikkuses. Samal ajal tunnevad Eestis vaid pooled ettevõtetest vajadust võtta tõsiselt oma keskkonnaalast vastutust, et mitte kaotada kliente. See jääb endiselt oluliselt alla Euroopa keskmisele (56%) ning vastavale näitajale Lätis (60%) ja Leedus (61%). Samal ajal on kolm neljast (74%) Eesti ettevõttest muutnud oma ärimudeleid jätkusuutlikumaks. Lätis ja Leedus on sedasama teinud umbes 67% ettevõtetest.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077