Autor: Finantsuudised.ee • 17. november 2022

Laenamine on ettevõtete jaoks läinud kallimaks

Krediidiasutuste ja nendega seotud liisinguettevõtete poolt mittefinantsettevõtetele antud üle aastase tähtajaga laenude intressimäär oli kolmandas kvartalis 3,56%, mis on 0,79 protsendipunkti võrra kõrgem kui eelmises kvartalis ja 0,59 protsendipunkti võrra kõrgem kui eelmisel aastal samal ajal, edastab Eesti Panga statistikateade.
Eesti Panga peahoone.
Foto: Marta Toomsalu

Ettevõtete pikaajaliste laenude intressimäär on muutlik ja oleneb vaadeldaval perioodil rahastatud projektidest. Mittefinantsettevõtete alla aastase tähtajaga laenu intressimäär oli 3,86% ning arvelduskrediidi ja muu uueneva krediidi intressimäär oli 3,01%. Mittefinantsettevõtetele väljastatud sõiduautoliisingu keskmine intressimäär oli 2,97%, mis on nii eelmise kvartali kui ka eelmise aasta sama perioodi määrast kõrgem, vastavalt 0,72 ja 0,67 protsendipunkti võrra.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077