Autor: Finantsuudised.ee • 24. november 2022

Swedbank: hindade tõus kajastub ka krediitkaartide kasutamises

Swedbanki kaarditehingute selle aasta 10 kuu statistika näitab, et kasvanud on krediitkaardiga tehtud ostude käive, mis osaliselt on seotud reisimiseks vajalike broneeringute tegemisega, kuid võib peegeldada ka tarbijate soovi säilitada varasemad tarbimisharjumused vaatamata hinnatõusust aeglasemale sissetulekute kasvule, teatab pank.
Kõige rohkem makstakse kaardiga toidu eest.
Foto: Ülo Toomsalu

Tänavu kasvanud hinnad on üpris selgelt kajastumas Swedbanki klientide kaarditehingute käibe kasvus. Selle aasta kümne kuuga suurenes Swedbanki eraklientide deebetkaartide tehingute maht võrreldes mullu sama ajaga tervelt 18 protsenti ning sooritatud tehingute arv 11%. Krediitkaartidega tehtud tehingute maht on kasvanud 23 protsenti ning tehingute arv 7% rohkem kui 2021. aastal oktoobri lõpu seisuga. Esimesed sügiskuud on aga endaga kaasa toonud mõnetise kasvu raugemise.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077