Autor: Finantsuudised.ee • 24. november 2022

Uuring: koduostust loobumise peamine põhjus on ebapiisav sissetulek

55 protsendil Balti riikide elanikest ei piisa oma igakuisest sissetulekust endale kodu ostmiseks. See näitaja on aastaga kasvanud 17%. Teise peamise põhjusena toodi välja ebakindlus tuleviku ees, selgub Luminori tellimusel tehtud uuringust.
Uue kodu ostmine on hakanud paljudele üle jõu käima.
Foto: Andras Kralla

Lätlastest nentis selle probleemi olemasolu 60% ja eestlastest 47% uuringus osalenutest. Levinum on see probleem alla 34aastaste hulgas, seda eriti Lätis ja Leedus. Teise olulisema probleemina oma kodu ostmise edasilükkamisel tõid eestlased ja lätlased esile ebakindlust tuleviku suhtes, leedulased aga raskusi omaosaluse maksmisel.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077