Autor: Finantsuudised.ee • 28. november 2022

Madis Müller: kallim laenuraha on keskpanga põhitööriist kiire hinnatõusu vastu

Keskpanga hinnagul tulevad Eesti ettevõtted ja kodulaenuvõtjad suurenenud euribori tõusuga veel toime, samas rõhutas ta, et laenamise kallimaks muutmine on oluline tööriist kõrge inflatsiooniga võitlemisel.
Eesti Panga president seminaril „Kiire hinnatõus: miks ja kui kauaks?“
Foto: Arno Mikkor

„Laenamise ja investeerimise kallimaks muutmine on peamine viis, kuidas keskpanga tööriistad majanduses hinnatõusu survet vähendavad. See ei ole keskpanga poliitika ootamatu ja kahetsusväärne kõrvalmõju, mida peaks teiste vahenditega püüdma tasalülitada,“ ütles Eesti Panga president Madis Müller reedel keskpangas toimunud seminaril, kus vaagiti võimalusi hinnatõusu pidurdamiseks.

Finantsuudised.ee toetajad:
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077