Autor: Finantsuudised.ee • 20. detsember 2022

Tööstuse tootjahinnad kerkisid novembris veelgi

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks kerkis 2022. aasta novembris võrreldes oktoobriga 0,2 protsenti ja võrreldes eelmise aasta novembriga 22,4 protsenti, tõusu veab energia, kiiremini kallines ka toidu tootmine, teatas statisktikaamet.
Elektrijaam Narvas.
Foto: Liis Treimann

Statistikaameti juhtivanalüütiku Eveli Šokmani sõnul mõjutas indeksit 2021. aasta novembriga võrreldes eelkõige hinnatõus elektri- ja soojusenergiaga varustamises ning toiduainete ja metalltoodete tootmises. „Töötlevas tööstuses kokku oli hinnatõus 16,4 protsenti, sealhulgas toiduainete tootmises 26,8 protsenti,“ lisas Šokman.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077