Autor: Villu Zirnask • 27. detsember 2022

Kuidas hankida ettevõttele „sotsiaalne litsents” inimeste naabruses midagi toota või kaevandada?

Tihti takerdub ettevõtja soov uut tehast või kaevandust rajada NIMBY ehk „mitte minu aia taga” sündroomi. Kuidas sellist kogukondlikku vastuseisu vähendada? See ei ole sugugi ainult suhtekorralduslik ülesanne, vaid nõuab ka finantsjuhilt konkreetset panust.
Uute kaevanduste või tehaste loomine vajab üha enam "sotsiaalset litsentsi".
Foto: Raul Mee

2022. aastal Tartu ülikooli majandusteaduskonnas kaitstud magistritöös uuris Jan Johanson, kuidas sellist kogukondlikku vastuseisu vähendada. Töö fookus on Harjumaa lubjakivi kaevandamisel ning sotsiaalse litsentsi kontseptsioonil.

Finantsuudised.ee toetajad:
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Marge AasalaidFinantsuudised.ee juhtTel: 52 80 443
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077