Autor: Finantsuudised.ee • 3. jaanuar 2023

Eesti Pangas saab vahetada Horvaatia kunasid eurodeks veebruari lõpuni

Eesti Pank vahetab alates tänasest kuni veebruari lõpuni Horvaatia kuna pangatähti eurodeks keskkursi alusel ja teenustasuta, et toetada koos teiste euroala keskpankadega Horvaatia liitumist euroalaga.
Horvaatia vahetab kunad eurode vastu.
Foto: AFP/Scanpix

1. jaanuaril ühines Horvaatia euroalaga ja sel päeval võeti Horvaatias senise valuuta (kuna) asemel kasutusele euro kursiga 1 EUR = 7,53450 HRK. Eesti Pank pakub vahetusteenust keskkursiga ja teenustasuta Eesti Panga muuseumis selle lahtioleku ajal. Päevalimiit inimese ja tehingu kohta on 8000 Horvaatia kuna. Horvaatia kuna münte Eesti Pank ei vaheta.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077