Autor: Villu Zirnask • 4. jaanuar 2023

Ühistuidealismist ei saanud asja, kas see on HLÜde lõpp?

Rahandusministeerium avaldas aasta lõpus hoiu-laenuühistu (HLÜ) seaduse muutmise eelnõu. Selle jõustamine ministeeriumi soovitud tempos tähendaks, et uusi hoiu-laenuühistuid juba alates tänavuse aasta märtsist asutada ei saa.
Majandusajakirjanik Villu Zirnask.
Foto: Äripäev

Olemasolevad HLÜ-d peavad 2027. aasta lõpuks tegevuse lõpetama, jätkama tulundusühistuna, mis ei tohi hoiuseid võtta, või hankima ühistupanga või panga tegevusloa. Lühidalt: HLÜ-de päevad võivad olla loetud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077