Autor: Kristjan Pruul • 6. jaanuar 2023

Inflatsioon langes 17,6 protsendile

Detsembris aeglustus inflatsioon varasemate kuudega võrreldes järsult 17,6 protsendile, selgub statistikaameti andmetest. Kuuga langesid hinnad 0,1 protsenti.
Toiduhinnad tõusid ligi 20 protsenti.
Foto: Sven Arbet

Veel novembris oli inflatsioon 21,3 protsenti. Kaubad kallinesid detsembris aastaga 19,7% ning teenused 13,8%. Statistikaameti analüütiku Viktoria Trasanovi sõnul mõjutasid 2021. aasta detsembriga võrreldes tarbijahinnaindeksit enim toidu ja mittealkohoolsete jookide hinnamuutused, mis andsid kogutõusust ligi 40%.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077