Autor: Finantsuudised.ee • 11. jaanuar 2023

Bigbank: kodulaenu võtjad on hakanud eelistama kolme kuu euribori

Detsembris Bigbankis sõlmitud kodulaenu lepingute keskmine laenusumma küündis uuesti rekordilähedase 140 000 euroni. Laenuvõtjad on asunud eelistama lepinguid, kus maksete suurust vaadatakse üle lühima võimaliku perioodi ehk kolme kuu keskmise euribori baasil.
Bigbanki Eesti juht Jonna Pechter.
Foto: Andras Kralla

"Turg on uuel tasemel püsinud stabiilne terve sügise. Lühidalt kokkuvõttes tähendab see uus reaalsus vähem tehinguid ja pikemaid müügiperioode, aga samas endisel tasemel hindasid," kommenteeris pressiteates Bigbanki Eesti juht Jonna Pechter, kelle sõnul on kodulaenude kogumaht aasta varasemaga võrreldes küll ligi kümnendiku madalam, kuid samas enam kui viiendiku võrra suurem kui kaks aastat varem.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077