Autor: Finantsuudised.ee • 2. veebruar 2023

Kõige rohkem väljastab Eesti Pank 50euroseid

2022. aasta IV kvartalis väljastas Eesti Pank ringlusse 6,05 miljonit pangatähte väärtuses 202 miljonit eurot. Enim väljastati 50euroseid pangatähti, mis moodustasid väljastatud pangatähtede arvust 50%. Eelmise kvartaliga võrreldes oli väljastatud sularaha maht veidi väiksem, kuid jäi üldiselt samale tasemele.
Pool väljalastud pangatähtedest on 50eurosed.
Foto: Liis Treimann

Eesti Panka tagastati IV kvartalis 4,98 miljonit pangatähte väärtuses 166 miljonit eurot. Enim tagastati 50euroseid pangatähti, mis moodustasid 40% kõikidest tagastatud pangatähtedest. Sorteerimise käigus hävitati 0,8 miljonit käibekõlbmatut pangatähte; ülejäänud suunati tagasi ringlusse.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077