Autor: Tõnu Mertsina • 3. veebruar 2023

Mertsina: 6 kuu euribor võib tõusta isegi üle 4 protsendi

Euroopa Keskpanga eilne 50 baaspunktine (0,5 protsendipunkti) intressimäärade tõstmine oli ilmselt enamikele ootuspärane. Nii jõudis hoiuse püsivõimaluse intressimäär 2,5 protsendini. Langust on oodata alles järgmisel aastal.
Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina
Foto: Andras Kralla

Samuti lubati intressimäärasid tõsta 50 baaspunkti ka järgmisel, märtsis toimuval nõukogu kohtumisel. Swedbanki hinnangul järgnebsellele veel 25 baaspunktine intressimäärade tõstmine mais, millega ECB hoiuse püsivõimaluse intress kerkib 3,25 protsendini. Euroopa valitsuse võlakirjade tootlused langesid ja aktsiahinnad tõusid, kuna investorite arvates jõuavad intressimäärad mõlemal pool Atlandit varsti tippu.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077