Autor: Finantsuudised.ee • 22. veebruar 2023

Eesti Pank andis ülevaate Eesti finantsvahendajatest

Eestis tegutses 2022. aasta lõpus 13 krediidiasutust, mis on ühe võrra vähem kui eelmisel aastal. Neli neist olid välisriikide krediidiasutuste filiaalid, ilmneb Eesti Panga statistikateatest.
Eesti Pank
Foto: Raul Mee

Krediidiasutuste koguvaradest 72% kuulus välisomanduses olevatele krediidiasutustele. Aasta varem oli nende osakaal viis protsendipunkti kõrgem. Viie suurima krediidiasutuse varade osakaal Eestis tegutsevate krediidiasutuste koguvarades oli 91%. See näitaja kahanes aastaga kaks protsendipunkti.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077