Autor: Marge Aasalaid • 9. märts 2023

5 frantsiisiäri võimalust välisturgudele laienemiseks

Frantsiis on äri laienemise võimalus, mida Eesti ettevõtted üha sagedamini kasutavad. Eesti esimese toitlustusettevõttena alustas märtsi alguses frantsiisiäri Leedus kohvik Pavlova.
Tallinna kohvik Pavlova valis laienemiseks välisturgudele frantsiisiäri võimaluse.
Foto: Laurynas Mataitis

Frantsiisiäri valiti seepärast, et finantsiliselt on see kõige kiirem viis välisturgudele laieneda, aga samas mitte kõige lihtsam viis laienemiseks. Äri aetakse partnerite kaudu, kus kontroll ruumi ja toorainete osas jääb omanikele. Omanikel säilib ka õigus teha frantsiisi kaudu avatud kohvikusse kontrollreide.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077