Frantsiis on äri laienemise võimalus, mida Eesti ettevõtted üha sagedamini kasutavad. Eesti esimese toitlustusettevõttena alustas märtsi alguses frantsiisiäri Leedus kohvik Pavlova.

- Tallinna kohvik Pavlova valis laienemiseks välisturgudele frantsiisiäri võimaluse.
- Foto: Laurynas Mataitis
Frantsiisiäri valiti seepärast, et finantsiliselt on see kõige kiirem viis välisturgudele laieneda, aga samas mitte kõige lihtsam viis laienemiseks. Äri aetakse partnerite kaudu, kus kontroll ruumi ja toorainete osas jääb omanikele. Omanikel säilib ka õigus teha frantsiisi kaudu avatud kohvikusse kontrollreide.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Oma ala professionaalide koostöös loodud eelarverakendus VeeRa on kasvanud Eesti avaliku sektori eelarveprotsesside digipöörde sümboliks ning võidab järjest enam kasutajaid ka teistes sektorites. Kui varem sõltus eelarve koostamine lõpututest Exceli tabelitest ja käsitsi andmesisestusest, siis nüüd pakub VeeRa pilvepõhist lahendust, mis on ühtaegu mugav kulujuhtidele ja ülevaatlik finantsjuhtidele.