Autor: Finantsuudised.ee • 13. märts 2023

Jaanuaris vedasid eksporti alla kütused ja elekter

Selle aasta jaanuaris kahanes kaupade eksport jooksevhindades 9%, mida vedas mineraalsete toodete väljavedu, nende seas olid põlevkiviõli ja elektrienergia, teatas statistikaamet. Vähenes ka kaupade import, aga vähem – 1% võrra.
Enim vähenes elektrienergia ja põlevkiviõli eksport.
Foto: Liis Treimann

Statistikaameti analüütik Jane Leppmets tõi välja, et kuigi ka puidu ja puittoodete ning keemiatööstuse tooraine ja toodete sisse- ning väljavedu vähenes, siis ekspordi ja impordi vähenemist mõjutas jaanuaris enim mineraalsete kütuste sisseostu ja väljaveo märgatav kahanemine. „Kui vaadata jooksevhindu, siis eelmise aasta jaanuariga võrreldes vähenes sel aastal mineraalsete kütuste eksport 55% ning import 44%. Vähenes nii elektrienergia eksport Lätti ja import Soomest kui erinevate mineraalsete toodete import Venemaalt ja Valgevenest,“ lisas Leppmets.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077