Autor: Finantsuudised.ee • 14. märts 2023

Teenuste ekspordi tugev kasv silub kaubavahetuse miinust

Teenuste eksport kasvas eelmise aasta viimases kvartalis jooksevhindades aastaga 3 miljardile eurole ehk 12 protsenti, näitasid statistikaameti ja Eesti Panga andmed. Aasta kokkuvõttes kasvas teenuste eksport lausa 31 protsenti.
Transport oli äriteenuste ja IT kõrval üks suurema osakaaluga teenuseliike.
Foto: Andras Kralla / Äripaev

Teenuste import kasvas viimases kvartalis 25 protsenti ehk 2,2 miljardile eurole, teatas statistikaamet. Teenuste väliskaubanduse bilansi ülejääk neljandas kvartalis oli seega 765 miljonit eurot, mis on aasta varasemast 125 miljoni euro võrra väiksem. 2022. aastal tervikuna kasvas teenuste import 19%.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077