Autor: Finantsuudised.ee • 17. märts 2023

LHV arvutas kokku ettevõtte keskkonnajalajälje

LHV Group hindas esimest korda oma laenuportfelli kliimamõju ehk rahastatud emissioone ja ühtlasi arvutas kokku ettevõtte 2022. aasta kontoritegevuse jalajälje.
LHVs on keskkonnajalajälje peamine põhjustaja kontoritegevus.
Foto: Andras Kralla

„Finantsettevõtete keskkonnamõjust moodustab valdava osa finantseerimis- ja laenutegevuse mõju, samas on sellegipoolest oluline juhtida ka enda igapäevase tegevuse mõju. Mida mõõdad, seda saad sihte seades juhtida. Standardi järgi tuleb heitkoguste arvestamisel võtta arvesse erinevate tasandite mõju. LHVs oleme juba mitu aastat analüüsinud oma kontoritegevusest tulenevat CO2 jalajälge kogu väärtusahela üleselt, kuid nüüd paneme rõhku ka finantseerimistegevuse kaudu avalduva mõju hindamisele,“ ütles LHV ESG valdkonna juht Ragne Maasel.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077