Autor: Finantsuudised.ee • 21. märts 2023

Riik hakkab koguma maagaasivaru haldamistasu

Alates 1. maist jõustub maagaasi varumakset reguleeriv määrus, mille alusel finantseeritakse Eesti riikliku gaasivaru hoiustamist ja haldamist.
Eesti-Soome gaasiühendus Balticconnector.
Foto: Andras Kralla

„Eesti Varude Keskus (EVK) sai möödunud aastal valitsuselt ülesande moodustada riiklik maagaasivaru. Gaasiturgude heitlikust olukorrast hoolimata täitis EVK ülesande edukalt – kuue hankega moodustati Eesti riigile esmakordselt strateegiline gaasivaru, mis suudab vajadusel katta kütteperioodil mitme kuu tarbimise ning annab Eesti tarbijatele vajaliku kindlustunde,“ rääkis majandus- ja taristuminister Riina Sikkut.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077