Autor: Finantsuudised.ee • 24. märts 2023

Eesti Panga mullune majandusaasta jäi nulli

Eesti Panga nõukogu kinnitas sel nädalal keskpanga 2022. aasta aastaaruande. Selle kohaselt oli Eesti Panga majandusaasta tulem null eurot.
Eesti Panga peahoone.
Foto: Raul Mee

Intressitulu teenis Eesti Pank 303 miljonit eurot, intressikulu oli 302 miljonit eurot ning tegevuskulud ulatusid 25 miljoni euroni. Investeeringutelt teenis keskpank kiiresti tõusnud intressimäärade tingimustes 157 miljonit eurot kahjumit, millest suure osa katsid varasemate aastate kasumite arvelt sel otstarbel moodustatud riskieraldised.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077