Autor: Finantsuudised.ee • 28. märts 2023

Uuring: eestlaste piisav finantspädevus peegeldub paremas rahalises olukorras

Intrumi Euroopa tarbijamaksete aruande kohaselt ütles 53% Eesti vastajatest, et nad on saanud igapäevaste rahaasjadega toimetulekuks piisavad finantsteadmised, kuigi tunnistavad, et vajavad siiski nõu keerulisemates finantsküsimustes, nagu pensioniplaneerimine ja börsiinvesteeringud.
Intrum Balticsi tegevdirektor Ilva Valeika.
Foto: Intrum

Euroopas keskmiselt ulatub sama näitaja 41%ni. Kui rääkida aga headest finantsteadmistest ja enesekindlusest kõigi, ka keeruliste finantsküsimuste lahendamisel, siis on suhe Euroopa keskmisesse vastupidine – oma finantspädevust ja enesekindlust keeruliste finantsküsimuste lahendamisel peab laitmatuks 26% eurooplastest ja 18% eestlastest.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077