Autor: Finantsuudised.ee • 20. aprill 2023

Tööstustoodangu hinnad langevad kolmandat kuud järjest

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, langes 2023. aasta märtsis võrreldes veebruariga 0,4% ja tõusis võrreldes eelmise aasta märtsiga 7,9%.
Üks valdkondi, mida hinnalangus mõjutas, oli toiduainete tootmine. Pildil Nõo Lihatööstuse tsehh.
Foto: Toomas Kelt

Statistikaameti juhtivanalüütiku Eveli Šokmani sõnul mõjutas indeksit veebruariga võrreldes eelkõige hinnalangus elektrienergiaga varustamises ning kütteõlide, toiduainete ja metalltoodete tootmises. „Samuti mõjutas indeksit hinnatõus puidutöötlemises ja puittoodete ning elektroonikaseadmete tootmises,“ lisas Šokman.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077