Autor: Kristjan Pruul • 21. aprill 2023

Ehitushindade tõus ei taha kuidagi järele anda

Erinevalt tööstustoodangu tootjahindadest ei taha ehitushindade tõus kuidagi peatuda, ka esimeses kvartalis oli hinnaindeks 1,5% kõrgem kui aasta lõpus.
Selle aasta alguses on ehitusel hinnad endiselt tõusujoonel.
Foto: Liis Treimann

Statistikaameti juhtivanalüütiku Ülo Pauluse sõnul mõjutas ehitushinnaindeksit esimeses kvartalis võrreldes 2022. aasta sama ajaga eelkõige materjalide kallinemine, mis andis 68% indeksi kogutõusust. „Eelmise aasta neljanda kvartaliga võrreldes suurenesid kulutused tööjõule 1,8%, mehhanismidele 2,2% ja materjalidele 1,3%,“ täpsustas Paulus teate vahendusel. Puidu- ja metallihinnad ning nendest valmistatud toodete hinnad pöördusid valdavalt langusesse.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077