Autor: Finantsuudised.ee • 2. mai 2023

Ülemiste City ettevõtete käive oli mullu 2 miljardit ja eksport miljard eurot

Teaduspõhisele ja avatud majandusele keskendunud Ülemiste City omab järjest suuremat mõju kogu Eesti majandusele, olles viimaste aastatega tõusnud ettevõtlussektori tööjõumaksude võrdluses Tallinna ja Tartu järel kolmandale kohale. Ärilinnaku 500 ettevõtte kogukäive 2022. aastal oli ligi 2 miljardit eurot, millest ekspordi maht moodustas miljardi.
Ülemiste City.
Foto: Andras Kralla / Äripaev

„Eesti ettevõtete edu põhineb avatud majandusel. Ülemiste Citys tegutsevate ettevõtete kasvu on taganud nii suunatus ekspordile, mis paneb ettevõtteid võistlema maailma parimatega ning nende suurem innovatsioonivõimekus,“ lausus pressiteates Ülemiste Cityt arendava Mainor ASi juhatuse esimees Kadi Pärnits ärilinnaku majandusülevaadet kommenteerides. „Vaadates viimaseid kokkuvõtteid, saame öelda, et Ülemiste City mõju Eesti majandusele on oluliselt ja kiiresti kasvanud.“

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077