Autor: Finantsuudised.ee • 4. mai 2023

Eesti Pank väljastas I kvartalis sularaha 229 miljoni euro väärtuses

Käesoleva aasta I kvartalis väljastas Eesti Pank ringlusse 6,4 miljonit pangatähte väärtuses 227 miljonit eurot. Üle poole (55%) väljastatud pangatähtedest olid 50eurosed. Eesti Pangast väljastatud sularaha summa on 2022. aasta viimase kvartaliga võrreldes kasvanud 11%.
Eesti Pank väljastas I kvartalis ringlusse 4,7 miljonit käibemünti.
Foto: Liis Treimann

I kvartalis tagastati Eesti Panka 6,1 miljonit pangatähte väärtuses 214 miljonit eurot. Enim tagastati 50euroseid pangatähti, mis moodustasid 37% kõikidest tagastatud pangatähtedest. Sorteerimise käigus hävitati 1,2 miljonit käibekõlbmatut pangatähte; ülejäänud suunati tagasi ringlusse.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077