Autor: Finantsuudised.ee • 5. mai 2023

GDPR: ettevõtteid ja riigiasutusi on trahvitud ligi 3 miljardi euroga

Isikuandmete kaitse üldmääruse (GDPR) kehtima hakkamisest saab viis aastat, kuid trahvide statistika ei näita vähenemise märke. Isikuandmete kaitse nõude rikkumiste eest on ettevõtjaid ja riigiasutusi trahvitud 2,78 miljardi euroga, tõi välja Advokaadibüroo Hedman isikuandmete kaitse ekspert Andres Ojaver.
Suurima trahvi on saanud Amazon, keda süüdistati tundlike isikuandmete edastamises.
Foto: Reuters/Scanpix

Tõenäoliselt ei näita ka 2023 aasta trahvisummade osas langustrendi, sest näiteks esimese kvartali trahvide kogusumma ulatus pea 400 miljoni euroni.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077