Autor: Finantsuudised.ee • 12. mai 2023

Välismaised otseinvesteeringud Euroopasse on kokku kuivamas

Välismaised otseinvesteeringud Euroopasse on majandusliku ebakindluse tõttu kokku kuivamas, möödunud aasta kasv jääb tugevalt alla pandeemia eelsele ajale. Investorite peamine sihtriik on jätkuvalt Prantsusmaa.
EY Eesti auditiosakonna partner Olesia Abramova.
Foto: Ernst & Young Baltic

EY 2023. aasta Euroopa atraktiivsuse uuringust selgub, et välismaised otseinvesteeringud Euroopasse jäid 2022. aastal tagasihoidlikuks, kasvades 2021. aastaga võrreldes vaid 1% ja jäädes endiselt 7% alla 2019. aasta taseme, mis sai fikseeritud vahetult enne COVID-19 pandeemia puhkemist.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077