Autor: Finantsuudised.ee • 15. mai 2023

Tööhõive püstitas majanduslanguses rekordi

Tööturul on olukord jätkuvalt hea, hoolimata juba aasta aega kestnud majanduslangusest. Registriandmete järgi on majanduslanguse mõjul kahanenud tööhõive tööstussektoris ja ehituses.
Orsolya Soosaar Eesti Pangast ja Liis Elmik Swedbankist.

Töötajate arv püstitas aasta algul uue rekordi. Statistikaameti uuringu järgi töötas esimeses kvartalis vähemalt ühe töötunni ligi 700 000 inimest. "Nii palju inimesi ei ole Eestis korraga leiba teeninud 1990-ndate aastate algusest alates. Ettevõtted hoiavad headest inimestest kümne küünega kinni ja loodavad majandusolude paranemist aasta teisel poolel," ütles Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik. Töökohtade arv kasvas teeninduses: majutuse, toitlustuse, tervishoiu ja hariduse valdkonnas. Poole hõive kasvust moodustasid Ukraina sõjapõgenikud.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077