Autor: Finantsuudised.ee • 19. mai 2023

Madis Müller ei näe intressimäära langemas juba 2024. aasta algul: mõni on liiga optimistlik

Kui mõni analüütik leiab, et intressimäärad võiksid hakata langema järgmise aasta esimestel kuudel, siis Eesti Panga president Madis Müller peab sellist ootust liiga optimistlikuks.
Eesti Panga president Madis Müller.
Foto: Raul Mee

Müller ütles neljapäeval sõnavõtus riigikogule, et Euroopa Keskpanga viimase, märtsikuise prognoosi järgi jõuab inflatsioon euroalal 2% lähedusse 2025. aastal, aga see ei tähenda veel, et keskpank peaks nii kaua intressimäärasid tõstma. "See ei tähenda ka seda, et intressimäärad peaksid täpselt nii kaua oma tiputasemel püsima. Küll aga võib liialt optimistlikuks osutuda mõne analüütiku ootus, et intressimäärad langevad juba järgmise aasta esimestel kuudel," märkis Müller.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077