Autor: Finantsuudised.ee • 22. mai 2023

Toidutööstuse tootjahinnad kasvasid mitu korda keskmisest kiiremini

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks kerkis aprillis võrreldes eelmise aastaga aprilliga 4,2%, seee juures oli toiduainete tootmises kasv 13,6%, teatas statistikaamet.
Toidutööstuse tootjahinnad kasvasid aastaga üle 13 protsendi.
Foto: Terje Lepp

2022. aasta aprilliga võrreldes mõjutas indeksit enim hinnatõus toiduainete, ehitusmaterjalide ja elektriseadmete tootmises. Vastupidist mõju avaldas kütteõlide ja elektrienergia tootmise hinnalangus. Töötlevas tööstuses kokku oli hinnatõus 5,2%, sealhulgas toiduainete tootmises 13,6%, teatas statistikaamet.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077