Autor: Finantsuudised.ee • 31. mai 2023

Madis Müller: intressitõus on väiksem probleem kui üldine elukalliduse tõus

Kiire hinnatõus on majanduses väga visa taanduma, kui see kinnitab kanda inimeste ja ettevõtete ootustes, palganõudmistes ja hinnakujunduses. See seab pikemas vaates ohtu majanduse konkurentsivõime ja töökohad. Eesti Panga presidendi Madis Mülleri sõnul püüab just seda ohtu ära hoida keskpankade rahapoliitikas toimunud otsustav kursimuutus.
Pressikonverents Eesti Pangas. IMF delegatsiooni juht Vincenzo Guzzo, Eesti Panga president Madis Müller /fotol), rahandusminister Mart Võrklaev. Tallinn (EST). Foto: Andras Kralla, Äripäev/Scanpix Baltics
Foto: Andras Kralla

„Esmatähtis on hinnatõusutempo kontrolli alla saada ja keskpanga peamine tööriist selleks paraku on intressimäärade tõstmine,“ toonitas Müller täna Eesti Panga avalikul seminaril, mis käsitles intressimäärade tõusu mõju Eesti majanduse rahastamisele ning inimeste ja ettevõtjate toimetulekule.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077