Autor: Finantsuudised.ee • 2. juuni 2023

Saksamaa majanduslangus võib anda löögi Eesti ekspordile

Saksamaa majandus on juba teist järjestikust kvartalit languses ning kogu käesolevat aastat iseloomustab stagneerumine. Eesti ühe suurema kaubanduspartneri kehv majandusseis ei ole meie ekspordi-impordi näitajatele veel mõju avaldanud, kuid pääsu sellest pole, selgus rahvusvahelise riskijuhtimise ettevõtte Coface majandusanalüüsist.
Saksamaa majanduslangus võib hakata mõjutama ka Eestit, kes ekspordib peamiselt eratarbimise ja töötleva tööstuse langusega seotud kaubagruppe nagu mööbel, kokkupandavad ehitised, puittooted, sideseadmed, mehhaanilised seadmed jm.
Foto: Liis Treimann

„Saksamaa SKP kasvu korrigeeriti 2023. aasta I kvartalis algselt 0,0%lt allapoole ehk -0,3%ni, peale juba niigi negatiivset kasvutempot möödunud aasta viimases kvartalis (-0,5%). Kuigi aasta kokkuvõttes oodatakse majandusnäitajate tagasihoidlikku kasvu, püsib Saksamaa kõige inflatsiooni ja eratarbimise vähenemise tingimustes kogu aasta sisuliselt stagnatsioonis,“ sõnas Mindaugas Valskys, Coface Baltimaade riskikindlustuse juht.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077