Autor: Finantsuudised.ee • 5. juuni 2023

SEB: ebakindel majandusseis mõjutab investeerimisaktiivsust

Kõrge inflatsioon ja ebakindel olukord majanduses on avaldanud mõju eraisikute investeerimisotsustele. Mehed on võrreldes naistega endiselt riskialtimad investeerijad, naised eelistavad Eestis pigem tähtajalisi hoiuseid ja fonde, näitab SEB analüüs.
SEB eraklientide segmendijuht Evelin Koplimäe.
Foto: SEB Pank

SEB eraklientide segmendijuht Evelin Koplimäe selgitas, et panga statistika järgi on naised, kes tegelevad investeerimisega, meestest vähem riskialtimad ning otsivad võimalusi pigem raha hoiustada. „Iga finantsinvesteeringuga käivad kaasas riskid ning nende hindamine on äärmiselt oluline. Hoides oma raha tähtajalistel hoiustel või ostes fondi osakuid, on investeeringult teenimisvõimalus riskantsematest finantsinstrumentidest madalam. Kuid see võib pikaajaliselt aidata oma sääste inflatsiooni ja sellega kaasneva ostujõu languse eest paremini kaitsta ning vara väärtust säilitada ja kasvatada, kui võrrelda raha hoidmisega kontol nullilähedase intressiga,“ täiendas Koplimäe. Samal ajal paigutavad mehed oma raha enam võlakirjadesse, börsil kaubeldavatesse fondidesse ehk ETF-idesse ja aktsiatesse.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077