Autor: Finantsuudised.ee • 7. juuni 2023

Suur osa ettevõtteid jätkab investeerimisplaanidega

Kuigi tõusev euribor sunnib ettevõtteid rangemale säästurežiimile, kavatseb märgatav osa ettevõtetest jätkata oma seniste investeerimisplaanidega.
Euribori tõus pole väga otseselt mõjutanud ettevõtete investeerimisplaane, selgus Luminori tellitud uuringust.
Foto: Liis Treimann

Natuke üle 41% Balti riikide väikese ja keskmise suurusega ettevõtetest (VKE) väitis, et kasvanud euribor pole nende investeerimisplaane muutnud, selgus Luminori tellimusel Eestis, Lätis ja Leedus läbiviidud uuringust. Samas on paljud ettevõtetest veel äraootaval seisukohal – 31% Balti riikide ettevõtetest (Eestis 38%) jälgivad olukorda ja pole veel otsust oma investeerimisplaanide osas langetanud. Vaid 6% Eesti, 10% Läti ja 12% Leedu ettevõtetest plaanib laenudega seotud investeeringuid edasi lükata.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077