Autor: Finantsuudised.ee • 16. juuni 2023

Euroopa Liit kinnitas Eesti uuendatud taastekava

Täna kinnitas Euroopa Liidu Nõukogu Eesti uuendatud taastekava mahuga 953 miljonit eurot, mis keskendub varasemast enam rohereformiga seotud investeeringutele nii era kui avalikus sektoris. Kavas plaanitud tegevused viiakse ellu 2026. aasta keskpaigaks.
Foto: Andras Kralla

Algne taastekava kinnitati 2021. aasta sügisel, kuid seoses taaste- ja vastupidavusrahastu (RRF) toetusmahu vähenemisega, tarneahelate katkemise, kõrge inflatsiooni ning energiakriisiga tuli kava ümber vaadata. 2022. aasta suvel alanud ja tänasega lõppenud muudatuste protsessis korrigeeriti nii projektide ajakavasid kui ka koosseisu, pannes varasemast enam rõhku kliimapanusega investeeringutele, seda eriti ettevõtetele suunatud toetusmeetmetes, aga ka energeetika valdkonnas.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077