Autor: Finantsuudised.ee • 20. juuni 2023

Energeetikaministrid leppisid kokku elektrituru muudatusi, kõiges üksmeelt ei leitud

Kliimaminister Kristen Michal osales eile Luksemburgis Euroopa Liidu energeetikaministrite nõukogul, kus oli arutlusel elektrituru reform, mille eesmärk on kaitsta tarbijaid ja suurendada turu läbipaistvust.
Eestit esindas kohtumisel kliimaminister Kristen Michal.
Foto: Euroopa Komisjon

„Kallid fossiilkütused ja eelmisel aastal nähtud energiakriis on toonud elektriturule kõrgema hinnataseme ja hinnakõikumised, mis on tekitanud muresid nii tavatarbijatele kui tööstusele. Senisest parem ja läbipaistvam elektrituru korraldus peaks tooma turule tasakaaluks rohkem taastuvenergiat, looma tarbijatele paremad võimalused saada osa taskukohasematest elektrihindadest ning muutma Euroopa tööstuse puhtamaks ja konkurentsivõimelisemaks,“ sõnas minister Kristen Michal.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077