Autor: Finantsuudised.ee • 20. juuni 2023

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks tõusis aastaga ligi protsendi

Tööstustoodangu tootjahinnaindeks, mis iseloomustab Eestis nii koduturule kui ka ekspordiks valmistatud tööstustoodete hindade muutust, langes 2023. aasta mais võrreldes aprilliga 0,3% ja tõusis võrreldes eelmise aasta maiga 0,8%.
Indeksit mõjutas hinnatõus puittoodete tootmises.
Foto: Toomas Kelt

Statistikaameti juhtivanalüütiku Eveli Šokmani sõnul mõjutas indeksit aprilliga võrreldes eelkõige hinnalangus elektri- ja soojusenergiaga varustamises ning kütteõlide ja paberi tootmises. „Samuti mõjutas indeksit hinnatõus puidutöötlemises ja puittoodete ning elektroonikaseadmete tootmises,“ lisas Šokman.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077