Autor: Finantsuudised.ee • 26. juuni 2023

Inkassofirmad lähevad edaspidi finantsinspektsiooni järelevalve alla

Rahandusministeerium saatis kooskõlastusringile seaduseelnõu, mis reguleerib edaspidi enamiku Eesti inkassofirmade tegevust – muu hulgas vajavad inkassod edaspidi finantsinspektsiooni tegevusluba.
Rahandusminister Mart Võrklaev
Foto: Liis Treimann

„Täna on inkassoturg Eestis üsna vähe reguleeritud ja sellest tulenevalt ei pruugi alati olla kaitstud võlgnike huvid. Inkassod peavad hakkama edaspidi andma inimesele selget infot kui suur on tema võlgnevus ja mida temalt täpselt sisse nõutakse, ja ka selle kohta, kuidas tema suhtes esitatud nõuet vaidlustada,“ selgitas minister Mart Võrklaev ministeeriumi pressiteates.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077