Autor: Finantsuudised.ee • 26. juuni 2023

MTA ootab andmeid annetuste kasutamise kohta

Maksu- ja tolliamet (MTA) ootab 1. juuliks MTÜdelt andmeid 2022. aastal saadud kingituste ja annetuste ning muude tulude kasutamise kohta. Õigeaegselt esitatud andmed on tulumaksusoodustusega ühingute nimekirjas püsimise eelduseks.
Foto: Andras Kralla / Äripaev

Deklaratsiooni INF9 peavad MTA-le esitama kõik tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute, sihtasutuste ja usuliste ühenduste nimekirjas olevad isikud, samuti ühingud, kes on alates 1. jaanuarist 2023 nimekirjast kustutatud. Deklaratsioon tuleb esitada ka siis, kui ühing eelmisel aastal kingitusi ja annetusi ning muid tulusid ei saanud. Sel aastal nimekirjas kantud ühingud esitavad deklaratsiooni esimest korda 2024. aasta juuliks.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077