Autor: Finantsuudised.ee • 28. juuni 2023

Eesti tööstuse tehnoloogiainvesteeringud lähiaastatel kasvavad

Tööstusettevõtted planeerivad tänavu investeeringute eelarvet kasvatada keskmiselt 5,3 protsenti, kuid keskmised ja väiksemad tööstused planeerivad investeeringute märkimisväärselt suuremat kasvu, selgus Swedbanki läbi viidud uuringust.
Iga viies euro investeeritakse uute tehnoloogiate kasutuselevõtuks, et tõsta ettevõtete konkurentsivõimet.
Foto: Raul Mee

Kokku planeerisid uuringus osalevad ettevõtted, mis moodustavad ligi kolmandiku Eesti töötlevast tööstusest, käesoleval aastal investeerida rohkem kui 251 miljonit eurot. Keskmisest oluliselt julgemaid investeeringuid planeerivad väikesed ja keskmise suurusega ettevõtted, kus investeeringud kasvavad vastavalt 17 ja 35 protsendi võrra. Investeeringuid pärssivate teguritena tõi 69% ettevõttest välja ebakindlat majanduskeskkonda. Samuti takistavad investeeringuid omavahendite puudus ja laenukapitali hind.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077