Autor: Finantsuudised.ee • 30. juuni 2023

Jaekaubandusettevõtete müügitulu langes mais kümnendiku

Statistikaameti andmetel oli jaekaubandusettevõtete müügitulu mais 905 miljonit eurot. Võrreldes eelmise aasta sama kuuga vähenes müügitulu püsivhindades 10%.
Jaekaubandusettevõtete müügitulu vähenes 10%.
Foto: Raul Mee

Statistikaameti analüütiku Johanna Linda Pihlaku sõnul vähenes müügitulu nii toidukaupade ja tööstuskaupade kauplustes kui ka mootorikütuse jaemüügiga tegelevates ettevõtetes. „Suurima languse tegid tööstuskaupade kauplused, kus müük vähenes eelmise aasta maiga võrreldes 15%, mootorikütuse jaemüügiga tegelevate ettevõttete müügitulu vähenes 4% ja toidukauplustustel 3%,“ lisas Pihlak.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077