Autor: Finantsuudised.ee • 3. august 2023

Tööstustoodangu langus jätkus ka juunis

Statistikaameti andmetel tootsid tööstusettevõtted 2023. aasta juunis püsivhindades 12,6% vähem toodangut kui aasta varem. Toodang vähenes kolmest sektorist kahes: energeetikas 29,2% ja töötlevas tööstuses 12,4%, kuid suurenes mäetööstuses 1,6%.
Statistikaameti hoone.
Foto: Meeli Küttim

Statistikaameti juhtivanalüütiku Helle Bunderi sõnul vähenes juunis tööstustoodangu maht enamikes töötleva tööstuse harudes. „Suurema osatähtsusega tegevusaladest kasvas ainult põlevkiviõli (30,2%) ning mootorsõidukite, haagiste ja poolhaagiste (3,0%) tootmine, nagu ka eelmisel kuul,“ täpsustas ta. Vähesel määral langes elektroonikaseadmete (0,6%) tootmine. Olulisematest tegevusaladest vähenes enim puidu töötlemine (27,7%), samuti elektriseadmetete (11,1%), metalltoodete (9,6%) ja toiduainete tootmine (3,3%).

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077