Autor: Finantsuudised.ee • 9. august 2023

Eesti päritolu kauba eksport kahanes juunis terve viiendiku

Kaupade eksport kahanes juunis eelmise aasta sama kuuga võrreldes jooksevhindades 14 protsenti, Eesti päritolu kauba eksport aga koguni 20 protsenti, teatas statistikaamet.
59 miljonit vähem kui aasta varem eksportis Eesti juunis puitu ja puittooteid.
Foto: Liis Treimann

Statistikaameti analüütik Jane Leppmets märkis teate vahendusel, et mullusega võrreldes vähenes tänavu juunis eelkõige Eesti päritolu kaupade eksport. „Reeksport jäi peaaegu eelmise aasta tasemele (-1%), seega on ekspordi languse taga peamiselt Eesti päritolu kaupade ekspordi vähenemine. Kõige rohkem vähenes Eesti päritolu mineraalsete kütuste väljavedu,“ lisas Leppmets teates.

Liitu Finantsuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Villu ZirnaskFinantsuudised.ee toimetajaTel: 50 79 827
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 667 0077